Friday, 11 March 2011

10 GAMBAR BERKAITAN TEKNOLOGI DAN INOVASI

iPad
iPad adalah sebuah produk komputer tablet buatan Apple Inc. (AI). iPad memiliki bentuk penampilan yang hampir serupa dengan iPod Touch dan iPhone. Hanya ukurannya lebih besar dibandingkan kedua-dua  produk tersebut dan ia memiliki banyak  fungsi-fungsi tambahan seperti yang ada pada sistem operasi Mac OS X.

Spesifikasi 


Produk ini memiliki rekabentuk layar multi-sentuh 9.56x7.47 inci dengan lebar layar 7 inci   atau sekitar 25 sentimeter (cm). Dilengkapi LED backlight dengan teknologi IPS (singkatan dari In-Plane Switching). Resolusi 1024x768 piksel. Kapasiti memori flash drive 16 gigabita (Gb) hingga 64 Gb. Prosesor 1 gigahertz (GHz) Apple A4. Bateri lithium-polymer yang dapat bertahan hingga 10 jam pemakaian. Pemutaran audio dengan format AAC, MP3, VBR, audible, apple lossless, AIFF dan WAV serta mendukung format video H.264 hingga 720p, .m4v, .mp4, .mov, dan MPEG-4. Selain itu juga terdapat Bluetooth 2.1, kompas digital, GPS, Wi-Fi (802.11a/b/g/n), dock connector, built-in speaker, mikrofon, 3.5-mm stereo headphone jack dan menggunakan sistem operasi yang sama dengan sistem operasi iPhone. Apple juga menyediakan berbagai macam aksesori tambahan yang dapat dibeli secara terpisah oleh pengguna untuk melengkapi Ipad. Aksesori tambahan untuk iPad tersedia mulai dari keyboard dock, iPad case, iPad camera connection kit, iPad dock, iPad 10W USB power adapter, iPad dock connector to VGA adapter, Apple wireless keyboard, headphone, earphone hingga composite dan component AV cable.


IKONIA ACER
Ikonia Acer merupakan sebuah komputer riba dengan skrin sesentuh sebagai ganti kepada papan kekunci. Komputer riba ini mempunyai dua bahagian yang menggunakan skrin sentuh, iaitu di paparan skrin dan papan kekunci. Masih tiada lagi butir-butir terperinci mengenai harga dan ketersediaan komputer riba ini diumumkan oleh pihak Acer. Hanya konsep komputer riba ini diperkenalkan kepada orang awam oleh Acer. Acer Iconia Tablet Android A500 mempunyai Ciri-ciri :
§Skrin sentuh bermuatan paparan
§ Berlalu Android 2.2 Froyo OS
§ Boleh main semula penuh 1080p video HD
§ Dikuasakan oleh teras berkembar 1 GHz chipset NVidia Tegra 2pemproses
§ Giroskop terbina dalam
§Keupayaan perjudian 3D
§ HDMI
§ Ciri Clear.fi Media Share
§ Persambungan 4G LTE
§ Rancangan data Verizon Wireless 4G
§ Sokongan Memancarkan 10.1 

Acer Iconia Tab A500 Tablet juga 
ciri-ciri antena SkyCross, ZTE ATEmodul wayarles, 10 titik yang bersentuhan pelbagai, giro meter kawalan dan lain-lain. Ia boleh memainkan dan lari 3D dalam talian kompleks permainan dan permainan-permainan arked HD premium. Tarikh pelancaran Acer Iconia Tab A500 Tablet, butir harga dan ketersediaan belum lagi diumumkan. BLOGGIE MP4
Sony telah mengembangkan portfolio kamera Bloggie MP4nya dengan kamera baru bergaya dan bersaiz poket. Kamera perakam Sony Bloggie Touch HD, yang menampilkan satu 3 inci bermuatan skrin sentuh paparan, kanta sudut lebar F2.8 dengan 4x zum digital, penderia Exmor CMOS, penstabilan bayangan SteadyShot, Face Detection, mod makro Kereta, output HDMI dan USB. Kamera ini berupaya menangkap 12.8 megapiksel dan 1080p (1920 x 1080 pixel) video HD MP4 penuh dengan satu tunggal peranti ultra. Kamera ini di dapati dalam dua warna berlainan, iaitu perak dan hitam.


MOTOROLA XOOM
Motorola Xoom. Memiliki kapasitor prosesor dual core dengan kecepatan 1Ghz, RAM 1GB, internal memory 32GB dan dapat dibesarkan dengan kad SD. Layar memiliki ukuran 10.1 inch dengan dua kamera, iaitu kamera depan dengan kemampuan 2 Megapixel dan kamera belakang dengan 5 Megapixel disertai kemampuan flash. Dan tidak ketinggalan, iaitu menggunakan OS Android versi 3.0 atau yang disebut Honeycomb. Resolusi kamera adalah 1280 x 180 piksel dan menyokong video  HD (high definition) 1080p. Produk ini akan dipasarkan ke dalam pasaran dunia pada Mac 2011.


BLACKBERRY PLAYBOOK
Blackberry Playbook. Blackberry tidak mahu kalah dalam rekabentuk tablet dengan mengeluarkan Playbook yang diberikan kekuatan prosesor Cortex A9 dual core dengan layar 7 incinya. Tidak ketinggalan juga Playbook ini memiliki PIN seperti Blackberry handset pada umumnya, sehingga boleh berhubung dengan sesama pengguna Blackberry.


MOTOROLA ATRIX

Motorola Atrix. Ponsel yang dilengkapi prosesor dual-core Nvidia Tegra 2, RAM 1GB, dan OS Android 2.2 Froyo ini diberi nama Motorola Atrix 4G. Tidak hanya itu kemampuannya, ponsel ini diberikan memori dalamam sebanyak 16GB dan mampu ditambahkan dengan kad SD maksimal 32GB.


SONY OLED 3D HEADSET
Sony OLED 3D Headset. Headset 3D Sony ini berbentuk seperti peralatan dalam filem Tron: Legacy. Perangkat ini sesuai digunakan sebagai pasangan TV 3D berteknologi OLED, Plasma, LED dan sebagainya. Headset ini dibekalkan dengan dua buah 3D OLED paparan beresolusi 1280 x 720 pixel.


BLUEALERT BLUETOOTH
     Gelang BluAlert Bluetooth, yang boleh dibeli dari ThinkGeek, untuk kira-kira 50 dolar Amerika. Gelang BluAlert berfungsi ringkas. Ia menggunakan teknologi Bluetooth untuk berdengung terpisah pada pergelangan tangan anda apabila telefon berdering. Walau dalam bilik paling kuat atau tempat bising, anda masih dapat menerima isyarat dari alat ini. 
Spesifikasi :  

Tiruan Mobile Phone bluetooth Bracelet inovasi teknologi.
Rekaan terkini, rupa gelang klasik.
• Bluetooth Wristband tidak akan membiarkan anda meninggalkan telefon          

  bimbit anda di belakang.
• Black bluetooth Bracelet bekerja sebagai seutas gelang dan adalah  
   berupaya bluetooth telefon bimbit yang mana mempunyai fungsi Bluetooth.
   Apabila bukan dalam penggunaan ia boleh melakukan trippy gambaran.
Amaran gegaran kedekatan apabila lebih 
daripada 1m.
Masa pengecasan normal: 3 jam
Bantuan masa: naik untuk 60 jam
• Dengan LED sebagai penunjuk
• Bluetooth Headset and Hands profil bebas
Hubungan wayarles dengan telefon bimbit: bluetooth Version 1.2
• 2.4GHz Spectrum Range of Frequency
Bergegar amaran untuk panggilan masuk
Berpisah penggesa telefon bimbit, ia boleh menghantar amaran getaran
   mengelak hilang.
• Automatik,
 tidak memerlukan untuk beroperasi berulang kali.
• Dengan tali pengikat getah tahan dan boleh laras melayakkan pergelangan
  tangan ukuran lain
Gelang tidak menyifatkan sebuah mikrofon atau penceramah-penceramah    
   dan ia digunakan hanya untuk berjaga-jaga pengguna.
Nota:Butir ini TIDAK boleh jadi digunakan sebagai bluetooth fon telinga
Saiz: 7.1cm dalam garis pusat, 1.2cm lebar, 0.5cm mendalam
Berat: 178.2g
Datang bersama dalam kotak simpanan keluli tahan karat 

Pakej kandungan:
• 1 x bluetooth Call Alert Bracelet
• 1 x kabel USB
• 1 x penyesuai Travel(100-250V)
• 1 x ManualPETI AIS KOSMETIK

Peti ais kosmetik. Benda-benda cantik berhak disimpan di dalam suatu bekas yang cantik dan untuk menyimpan alat solek dan penjagaan kulit daripada musnah. Ia membuat kosmetik tahan lebih lama, ia akan juga bekerja untuk memanjang minyak wangi dan kolong-kolong rentangan hayat. Jadi, syarikat Korea IDOCI telah melangkah lebih maju dalam pengurusan barangan kosmetik. Peti ais membenarkan anda menyimpan semua kosmetik anda pada suhu julat antara 8 - 12 darjah Celsius. Selain memelihara suhu, anda juga boleh menyimpan tarikh-tarikh tamat tempoh barang-barang anda, sekiranya kebanyakan kosmetik bertahan selama sekitar dua tahun dari tarikh mereka mengeluarkan. Peti ais ini kelihatan sangat bergaya. Alat ini juga  boleh ubah, ciri-ciri pengurangan hingar dan satu cahaya pedalaman. Sistem kawalan terperinci di depan membenarkan anda untuk mebuat kalendar, penjaga masa , dan mengawal suhu. Bahan pemasaran beberapa IDOCI kelihatan menunjukkan mereka menyasarkan kedua-dua jantina.  Produk ini mempunyai pelbagai jenis warna-warna untuk menandingi gaya anda, keutamaan warna atau corak. Peti ais kosmetik ada dalam pelbagai warna merah jambu, biru, ungu, perak, hijau, merah, hitam dan sebagainya. Kosmetik ialah satu industri yang besar di Korea, menghubungkan satu produk dengan rupa seseorang.


SKIFF READER

Touchsreened Skiff Reader merupakan sebuah peranti yang sangat ringan dan nipis. Produk ini hanyalah prototaip dan masih tiada lagi harga dan tarikh pelancarannya. Skiff mempunyai warna pixel dan sangat tajam seperti LCD. Ketebalannya adalah 0.25 inci, ukuran skrin sentuh 11.5 inci. Skiff mempunyai skrin yang agak besar, tetapi skrin sentuh berjalan dengan baik, respon kepada kedua-dua ketukan dan leretan dengan mudah. Kadar segar semula (refresh) agak baik dan mempunyai 12fps animasi. Skiff boleh memuat turun secara automatik semua nota dan perkara penting pengguna. Skiff direkabentuk untuk pembacaan suratkhabar, namun masih boleh digunakan untuk tujuan lain. 

0 comments:

Post a Comment